Snabba debatter

Jag minns Khemiris brev till Beatrice Ask som om det var igår.

Ibland känns det som om mediedebatterna avlöser varandra i rasande fart utan att lämna några bestående avtryck. Den känslan har jag haft länge. Att offentliga debatter varken gör till eller från. Att de bara är meningslösa ord som kommer och går. Att de flesta debattörer är mest intresserade av att föra sin egen monolog. Visserligen kan jag ibland tro att just denna debatt, just denna kommer att röra om ordentligt i grytan, men när debatten passerat och jag ser grytan på avstånd upptäcker jag att den flyter på ett enormt hav och att ingen av oss har någon som helst kontroll över havet.

Jag vet att jag säger emot mig själv här. Jag har ju vid flera tillfällen varit inblandad i offentliga debatter och trott mig kunna erbjuda en vinkel som ingen annan tänkt på. Och om jag nu tycker att ord är så meningslösa, varför envisas jag med att skriva och ställa mig på scenen? Jag vet inte. Det är väl som med allt annat i livet. Man gör vad man kan och hoppas att det kommer att göra någon skillnad i längden. Men man kan aldrig veta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s