In i bubblan

Förr-förra året kom jag på tredje plats i poetry slam-SM och förra året på andra. Jag ska tävla i år också och det säger sig självt att pressen är ganska stor nu.

Efter förra årets tävling trodde jag inte att jag någonsin skulle ställa upp igen eftersom den prestation jag åstadkom då kändes svår att toppa (den sceniska prestationen, inte den tävlingsmässiga). Men. Jag har aldrig varit typen som ger sig. Eller ja, det har jag visst det, jag har gett mig många gånger, men när saker har känts viktiga har jag kämpat tills jag kommit dit jag velat.

Och jag vill vinna SM, det ska jag inte förneka. Jag vill vinna, för det är mycket roligare att vara svensk mästare än SM-tvåa. Det är något med orden som ligger bra i munnen säger vi. Dessutom får den svenska mästaren vara med i EM och VM. Men mer värde än så har inte vinsten egentligen.

Oftast lyckas jag intala mig själv om att en vinst inte har något egentligt värde, men ibland glömmer jag bort det och det enda jag vill är vinna vinna vinna. Så för att få bort den pressen har jag skrivit en ny dikt som jag ska framföra om jag kommer till finalduellen i år. Varje gång den där småaktiga vinstsugna rösten skriker kan jag tänka att mitt mål är att framföra den nya dikten och inte att vinna.

Det är ungefär allt jag kommer att säga om SM tills det är över. Som vanligt kommer jag inte att diskutera tävlingen och jag kommer att lämna alla sammanhang där tävlingen diskuteras. Och om jag inte har möjlighet att lämna sammanhanget kommer jag att stänga för öronen och ropa LALALALALALALALA.

*

Här är en av dikterna jag framförde i finalen förra året.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s