Vad kan man göra med poesi?

Igår blev jag uppringd av en journalist som ville intervjua mig angående mitt avsked till poetry slam som jag så dramatiskt hade basunerat ut. Jag tackade ja till intervjun, men när hon började ställa sina frågor blev det tydligt att hon ville få det till att man inte kan tävla i poesi, så mitt i intervjun ångrade jag mig och sa att jag egentligen inte hade så mycket att säga om saken.

Min uppfattning är att man kan göra vad man vill med poesi. Man kan läsa poesi innantill, man kan recitera poesi, man kan läsa poesi på bröllop, man kan skrika ut poesi på politiska möten, man kan klottra poesi på väggar, man kan tatuera in poesi, man kan viska poesi till vinden, man kan lägga poesi i flaskposter, man kan skicka ut poesi i havet och ja, man kan tävla i poesi.

Mitt avsked till poetry slam har inte att göra med några konflikter mellan poesin och tävlingsmomentet, utan mitt beslut grundar sig i två saker som jag tidigare skrev om. Den ena anledningen är att jag anser att poetry slam-scenen är en skola som är till för nya talanger att utvecklas och att jag helt enkelt har växt ifrån den och vill söka mig till andra forum. Och den andra anledningen är att jag inte gillar vad tävlingsmomentet gör med mig som människa.

Men tävla i poesi, det är jag stensäker på att man kan göra. Det är därför jag har gjort det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s