Varför man ska ifrågasätta auktoriteter…

… och varför auktoriteter bör lyssna.

Såg detta i DN idag:

Skärmklipp

Hur är det möjligt?

Jag tänker mig att ganska många människor var inblandade i projektet. Att ingen reagerade på avsaknaden av hiss är minst sagt anmärkningsvärt. Hur gick snacket bland arbetarna på byggplatsen när de la dit bjälke för bjälke, sten för sten? Försökte någon påtala felet till en chef? Ville chefen inte lyssna? Eller var arbetarnas tystnad en medveten del av en stilla protest mot ledningen? Frågorna är många.

Och symboliken sen. ”Fastigheten Intempo byggdes med intentionen att bli ett (sic) symbol för hopp”. Ja, visst, resultatet kan med viss (nåja) välvilja fortfarande tolkas så: Det finns ingen hiss men vi bygger ändå och hoppas på det bästa. Och läxan blir att det ibland är bra om hoppet är det första som lämnar människan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s