Vikten av kändisskap

Stylisten Lysa Cooper sågar kändisarnas klädkollektioner med orden: ”Bullshit. Go to school. If you go to school, then maybe you can talk some shit”.

Kändismode

Även om hon uttrycker sig hårt kan jag förstå hennes frustration. Det har hänt mig ett antal gånger att jag känt ett sting i mitt författardrömmande hjärta när jag hört om en kändis som fått bokkontrakt utan att hen ens behövt anstränga sig. Men det är så verkligheten ser ut. Man får en masa fördelar när man är känd. Och snygg och smal, som Carolina Gynning uttryckte det en gång.

Här är hennes tips till de som vill skriva:

Är det inte lustigt att hon ger skrivtips åt den seriösa tidningen DN, trots att det inte är hon som har skrivit sina böcker?

Det är klart att det gör ont och känns orättvist för den som i hela sitt liv kämpat för att bli författare till yrket när kändisskap ger en gräddfil till förlagen. Samtidigt klandrar jag inte personer som Carolina Gynning för att de tackar ja till de erbjudanden de får. Det hade jag också gjort om jag var dem. Även om jag kanske hade avstått från att ge tips inom ett område där någon annan gjort jobbet åt mig. Med betoning på kanske. Vem sjutton vet vad jag hade varit för person om jag var känd.

Och visst är det typiskt att bilden till artikeln ovan inte ens föreställer Lysa Cooper, utan den långt mer kända Rihanna. (Skärmdumpen har jag hämtat från Fashion News).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s