Matematik

När jag säger att jag jobbar som informatör i matematik får jag påfallande ofta svaret: ”Usch”. Matematik har den effekten på många människor. Så fort de hör ordet glömmer de bort alla sociala koder och instinkten tar över. Matematik USCH. Eller så handlar det inte alls om instinkt. Det kan mycket väl vara så att det är helt i linje med de sociala konventionerna att hata matematik och att vara stolt över det. Om det är så, då tycker jag synd om majoriteten av befolkningen som missar så mycket skönhet.

Till den som nu tänker att jag är yr i bollen som nämner skönhet och matematik i en och samma mening rekommenderar jag detta klipp:

Och den som inte alls tycker att jag är yr i bollen utan håller med mig kommer säkert att uppskatta ett spännande samtal om oändligheten på World Science Festival-sajten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s